latinica  ћирилица
20/01/2020 |  15:41 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: U drugo polugodište sa senzornom sobom za učenike sa poteškoćama u razvoju

Počela je nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj. Mnoge su zimski raspust iskoristile za otklanjanje infrastrukturnih nedostataka i modernizaciju nastave.

Osnovna škola Sveti Sava u Istočnom Sarajevu mališane je dočekala uz tople učionice - učenici se raduju izazovima koje donosi drugo polugodište.

Najbrojnija škola na području Sarajevsko-romanijske regije posjeduje senzornu sobu koja služi za unapređenje psihomotornih vještina učenika sa poteškoćama u razvoju. U izmjenama i dopunama zakona o osnovnom obrazovanju osmišljeno je formiranje resursnih centara koji će pomagati rad, ne samo nastavnika, nego i učenika na području Srpske.

- S tim u vezi obratili smo se resornom ministru da se jedan takav centar otvori u Istočnom Sarajevu dakle u našoj školi kako bismo i zvanično ušli u program resursnih centara i dali našu sobu na raspolaganje apsolutno svima. Što se samog kadra tiče mi znamo da postoje senzorni terapeuti na našoj regiji koje smo voljni uposliti i angažovati ako to naše ministarstvo odobri - istakla je Danijela Mrda, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Sarajevsko-romanijske, starohercegovačke i donjopodrinjske regije.

Zahvaljujući sporazumu o besplatnom skijanju koji su potpisali Olimpijski centar Јahorina i Grad Istočno Sarajevo, djeca iz svih šest opština s područja Grada besplatno su skijali na Јahorini tokom zimskog raspusta. U znak zahvalnosti, Osnovna škola Sv.Sava dodijeliće plaketu škole direktoru Olimpijskog centra Dejanu Ljevnaiću za nesebičan doprinos u razvoju i afirmaciji učenika.