latinica  ћирилица
20/01/2020 |  15:53 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

UKC: Uhapšen načelnik, ljekari i glavna sestra na informativnom razgovoru (AUDIO)

Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, uhapšen je zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim pacijentom, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


UKC Banjaluka - Foto: RTRS
UKC BanjalukaFoto: RTRS

Direktor UKC-a, Vlado Đajić, rekao je da je je ta ustanova na raspolaganju nadležnim institucijama u utvrđivanju pune istine i odgovornosti i da će rukovodstvo UKC prema odgovornom licu preduzeti sve zakonom predviđene mjere.

ATV je objavio da je ljekar Dejan Aćić pozvan na informativni razgovor u policiju. Dodaje se da su na informativni razgovor pozvani i glavna sestra Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje Biljana Јanković, te ljekar Vladimir Ćorsović.

Oni se sumnjiče za neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca.

Srni je u MUP-u Srpske potvrđeno da je u toku ispitivanje svjedoka s ciljem prikupljanja informacija i dokumentovanja krivičnog djela.

- U svojstvu svjedoka saslušavaju se lica zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja su radila u protekla 24 časa, a sve mjere i radnje provode se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - naglasili su u MUP-u.

Povezane vijesti:

Uhapšen načelnik Klinike zbog sumnje da je počinio obljubu nad pacijentom

UKC: Protiv uhapšenog radnika biće preduzete mjere

Hapšenje zbog obljube nemoćnog lica