latinica  ћирилица
20/01/2020 |  18:00 ⇒ 18:04 | Autor: RTS

Vučić: Očekujem razmjenu argumenata sa Tačijem (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem učestvovati na političkom panelu u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, dodavši da očekuje razmjenu argumenata, ali i civilizovan ton.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Upitan šta očekuje od tog susreta, Vučić kaže da će to biti zanimljiv susret, kao i da će biti mnogo lidera iz Evrope i svijeta.

Vučić napominje da je Tači i dalje "legalni predsjednik privremenih institucija u Prištini".

- Vidjećemo šta će da kaže, a ja ću i dalje da zastupam interese Srbije - dodao je Vučić.

- Očekujem razmjenu argumenata, koja neće biti jednostavna, niti laka, ali vjerujem da ćemo u civilizovanom tonu to moći da obavimo - rekao je Vučić.

Dodao je da će biti oko 20 učesnika na tom panelu, koji će sutra biti jedna od najposjećenijih i najvažnijih za sve iz Јugoistočne Evrope.

      View this post on Instagram

"Ovde u Davosu imamo priliku da govorimo o našem investicionom ambijentu, o rezultatima koje smo postigli, o jednoj od najviših stopa rasta u celoj Evropi i da pozovemo privrednike da investiraju u Srbiju, da popravimo standard i kvalitet života naših građana i da vidimo šta su sledeći potezi koje moramo da uradimo. Za Srbiju je veoma važno da budemo prisutni ovde u Davosu i da budemo dobro predstavljeni. - Predsednik Vučić i Ursula fon der Lajen, predsednica EK, pred ceremoniju zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg @worldeconomicforum u Davosu. #WEF2020

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 8:53am PST

Predsjednik Srbije rekao je da je Davos odlično mjesto gdje za kratko vrijeme može mnogo da se čuje, da se ostvare važni kontakti u korist Srbije.

- Za Srbiju je veoma važno da budemo u Davosu i da budemo dobro predstavljeni - rekao je on.

Vučić je podsjetio da je ovo šesta godina da se Srbija zemlja predstavlja na najvećem ekonomskom forumu na svijetu.

Istakao je da je to veoma značajno za poboljšanje pozicije Srbije, uz razgovore sa privrednicima, koje poziva da investiraju u Srbiju.

- Sada imamo priliku da govorimo o investicionom ambijentu i da pozovemo ljude da nastave da investiraju u Srbiji - rekao je Vučić.

Dodao je da će govoriti na dva važna panela, jednom ekonomskom, i drugom, čisto političkom.

- Govoriću o tome kako vidim budućnost zapadnog Balkana, "malom Šengenu" ekonomskoj saradnji i drugim problemima - naveo je on.

Vučić je ranije danas napisao na Instagramu da su "Amerikanci zauzeli cijeli Davos" i da je srpska delegacija smještena u Klosters, dvadesetak kilometara od kongresnog centra.

      View this post on Instagram

Šestu godinu za redom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju. Amerikanci zauzeli ceo Davos, mi smo smešteni u Klostersu, dvadesetak kilometara od kongresnog centra #WEF2020

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 4:19am PST