latinica  ћирилица
21/01/2020 |  11:58 ⇒ 12:00 | Autor: RTRS

Sastanak Vulina i producenata projekta "Heroji sa Košara" (VIDEO)

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima producentske kuće Omega production koji rade na pripremi igranog filma i serijala "Heroji sa Košara".
Sastanak Vulina i producenata projekta (foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Sastanak Vulina i producenata projekta (foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Sastanak je bio posvećen podršci Ministarstva odbrane i Vojske Srbije projektu igranog filma i serijala o herojima sa Košara.

Vulin je tokom razgovora ukazao na važnost bitke na Košarama u odbrani otadžbine od NATO agresije, o kojoj je do nedavno javnost malo znala, kao i na značaj projekata posvećenih tako značajnim događajima u srpskoj istoriji.

U ime produkcijske kuće, reditelj Balša Đogo predstavio je Vulinu projekat "Heroji sa Košara", kao i neophodne informacije u vezi sa njegovom realizacijom, sa posebnim osvrtom na elemente u kojima bi podrška Ministarstva odbrane Srbije bila značajna.

- Ministarstvo odbrane Srbije prepoznalo je koliko je to veliki i odgovoran posao i odlučili su da nam i pomognu u realizaciji tog projekta. Serijal govori o momcima koji su branili Košare, ali i o svim pripadnicima vojske koji su učestvovali u odbrani otadžbine od NATO agresije – istakao je reditelj Balša Đogo dodavši da je planirano snimanje filma i 12 epizoda serije "Heroji sa Košara".

Izvor: Radio televizija Vojvodine