latinica  ћирилица
21/01/2020 |  12:44 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Netanijahu zahvalio Vučiću za prijateljski gest (FOTO)

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu putem Tvitera zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je na zgradi Predsjedništva u Beogradu, uz srpsku, istaknuta i zastava sa Davidovom zvijezdom.
Benjamin Netanijahu - Foto: AP
Benjamin NetanijahuFoto: AP

- Hvala, predsjedniče Vučiću. Radujem se našem susretu u Јerusalimu - napisao je Netanijahu i retvitovao Vučićev post sa fotografijom na kojoj se vidi da je na zgradi Predsjedništva okačena i zastava sa Davidovom zvijezdom.

Vučić je ranije naveo da je Davidova zvijezda nekada bila simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od nacista, dok je danas simbol časti, prenosi RTS.

- Ovaj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista. Danas je simbol časti. 75 godina kasnije. Nikada više - napisao je Vučić na svojim zvaničnim nalozima na Tviteru i Instagramu, uz fotografiju zgrade Predsjedništva.

      View this post on Instagram

Ovaj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista. Danas je simbol časti. 75 godina kasnije. Nikada više. . . . This badge was a symbol of the attempted destruction of the Jews by the Nazis. Now it is a symbol of honor. 75 years after. Never again.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 10:36pm PST

Više od 40 lidera, među kojima je i predsjednik Srbije, prisustvovaće u četvrtak, 23. januara, u Memorijalnom centru Јad Vašem u Јerusalimu ceremoniji u okviru obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust i 75 godina otkako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili 1,3 miliona ljudi, među kojim više od milion Јevreja.