latinica  ћирилица
21/01/2020 |  19:56 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Pavle Lazarević visokim prosjekom utabao staze uspjeha

Visoko postavljeni ciljevi, mnogo truda i učenja potrebni su za uspjeh. Pavle Lazarević iz Pala u Americi uporedo studira na dva fakulteta, a visokim prosjekom utabao je stazu prema ostvarenju svojih snova.

Pavle Lazarević iz Pala student je četvrte godine Električnog inženjeringa, kompjuterskih nauka i matematike u Bostonu.

Cijena izvanrednog uspjeha na jednom od najprestižnijih svjetskih fakulteta jeste odricanje. Ipak, kruna svih napora ovog mladića nije samo prosječna ocjena 9,5 nego i iskustvo koje je stekao u Americi.

- Јa nemam iskustva sa našim obrazovanjem ali što mogu da primjetim jeste da većina naših studenata isključivo uče radi ocjene i znanje koje steknu brzo zaborave. Studiranje u Americi mnogo se fokusira na primjenjeno znanje, odnosno sve što naučimo teorijski, odmah kroz zadaće, istraživanja ili prakse tokom ljeta primjenjujemo - kaže Lazarević.

Povodom Dana Republike, Pavle je odlikovan za promociju Srpske i njenih vrijednosti.

- Odlikovanje koje sam dobio mnogo znači, jer pretežno naši mladi kažu da država ne brine za nas, da se znanje, rad i trud ne isplate, da su uvijek potrebne veze za zaposlenje. Odlikovanje koje sam dobio može da bude kontraargument tome - ističe Pavle.

Pavle poziva sve mlade da se smjelo i istrajno bore za ostvarenje svojih snova.

- Mi i jesmo budućnost Srpske i za deset ili dvadeset godina mi ćemo biti ti koji će odlučivati o nekim bitnim stvarima za ovu državu - navodi mladi student, Pavle Lazarević.