latinica  ћирилица
22/01/2020 |  11:50 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Banjaluka: Počela gradnja novog fudbalskog terena (FOTO)

U Banjaluci je počela gradnja novog fudbalskog terena sa vještačkom podlogom, koji će moći da koriste svi klubovi, koji nisu imali termine za treninge.

 Teren se nalazi uz Istočni tranzit, u blizini Tržnog centra "Delta Planet". Izgradnja će trajati u dvije faze, a prva će koštati 200 hiljada maraka. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će ovo biti drugi fudbalski stadion na otvorenom sa vještačkom travom urađen prema FIFA standardima na veoma pristupačnoj lokaciji.

Radojičić je dodao da će, ukoliko bude moguće, ove godine biti objavljen i tender za drugu fazu, navodeći da su potrebna sredstva da bi sve bilo završeno u potpunosti. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da bi prva faza izgradnje novog fudbalskog terena trebalo da bude završena za dva mjeseca ako vremenske prilike budu dozvoljavale.

Igor Vrhovac iz Omladinskog fudbalskog kluba Spartak rekao je da je izgradnja novog fudbalskog terena veoma značajna za kvalitetniji rad, budući da su klubovi u Banjaluci imali problem sa prostorom za treniranje.