latinica  ћирилица
22/01/2020 |  18:39 ⇒ 23/01/2020 | 08:02 | Autor: RTS

Srbija bez medalje

Vaterpolisti Srbije izgubili su od Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti.
Srbija - Španija (foto:B92/MS) -
Srbija - Španija (foto:B92/MS)

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće imati priliku da dođe do petog evropskog zlata u nizu.

Velika borba viđena je u bazenu u Budimpešti, bilo je mnogo preokreta, tako da su na kraju penali morali da odluče putnika među četiri najbolje ekipe.

"Delfini" su u Budimpešti u četvrtfinalu Evropskog prvenstva poraženi od selekcije Španije na peterce 4:3. U regularnom toku meč je završen 6:6 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0).

Španija je, u igri nerava, slavila poslije boljeg izvođenja peteraca. Golman španskog tima Danijel Lopez bio neprelazna prepreka. Četrdesetogodišnji veteran je uspio da odbrani čak 11 od 17 udaraca i bez dileme je najzaslužniji za veliku pobjedu njegovog tima.

Poslije mnogo neizvjesnosti i drame u završnici utakmica je završena bez pobjednika, a prilikom izvođenja peteraca Španci su imali više koncentracije.

Andrija Prilainović i Dušan Mandić nisu uspjeli da realizuju penale, a golman srpskog tima Branislav Mitrović nije mogao da obrani više od jednog peterca.

Tri gola za Srbiju u regularnom dijelu postigao je Mandić, a po jedan Nikola Јakšić, Sava Ranđelović i Miloš Ćuk.

Vaterpolisti Srbije u borbi za plasman od petog do osmog mjesta, u petak od 16 časova igraće protiv poraženog iz meča Hrvatska - Grčka.

Španci će za protivnika u polufinalu imati boljeg iz duela Hrvatska - Grčka.