X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
23/01/2020 |  08:23 ⇒ 11:31 | Izvor: sputniknews.com

Vučić i Đukanović ne mogu da usaglase stavove

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć u Izraelu o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, ocjenjujući da po tom pitanju nije moguće postići zajednički stav.
Đukanović i Vučić  (Foto:Info služba Vlade Crne Gore) -
Đukanović i Vučić (Foto:Info služba Vlade Crne Gore)

- Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav - rekao je Vučić za Blic.

Podsjetimo, dvojica predsjednika borave u ovoj zemlji povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Dvojica predsjednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

- Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja - rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

- Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu - kazao je Vučić.