latinica  ћирилица
23/01/2020 |  09:02 ⇒ 09:05 | Autor: B92

Dobre partije Bogdana i Bjelice u porazu Sakramenta (VIDEO)

Košarkaši Sakramento Kingsa doživjeli su neočekivan i ubjedljiv poraz od Detroit Pistonsa.

Oslabljeni Pistonsi savladali su Kingse rezultatom 127:106.

Detroit je igrao bez prve zvijezde ekipe Andrea Dramonda (ranije završio sezonu i Blejk Grifin), ali ih to nije spriječilo da pruže dominantnu predstavu protiv ekipe iz Kalifornije.

Bogdan Bogdanović je odigrao treći meč poslije oporavka od povrede i pružio najbolju partiju u tom periodu, te završio sa 19 poena (8/17), dva skoka i tri asistencije.

Nemanja Bjelica je bio nadomak dabl-dabla sa 14 poena (6/12), devet skokova i pet asistencija, uz jednu ukradenu loptu.

Meč je dobro počeo po Kingse, koji su imali prednost tokom maltene cijele prve četvrtine, ali se sve "raspalo" u igri izabranika Luka Voltona krajem prvog poluvremena.

Detroit je pravo niotkuda otišao na dvocifrenu prednost, koju je sačuvao i uvećao tokom treće četvrtine.

Utakmica u "Litls Sizars" areni odigrana je u haotičnom ritmu sa velikim brojem promašaja, pogotovo na strani gostiju, koji su, zanimljivo, imali i mnogo manje izgubljenih lopti (17 naspram 9).

Sakramento je uporno pokušavao da pronađe ritam, ali šutevi nisu uspjevali da dođu do cilja (10/35 za tri), uz katastrofalan procenat sa linije penala (12/23).

Sa druge strane, Detroit je bio neumoljiv van linije za tri poena (12/29).

Takođe zanimljivo, Bjelica je imao najbolji +/- od igrača koji su proveli barem deset minuta na parketu sa -8, dok je Bogdanović bio najgori sa -18.

Najbolji poenter kod Kingsa bio je Dieron Foks sa 22 poena i po tri skoka, asistencije i ukradene lopte, a poslije Bogdana i Nemanje istakli su se i Badi Hild sa 14 i Dvejn Dedmon sa 13 poena.

Prvi meč poslije nekoliko mjeseci odigrao je Redži DŽekson, koji je za 19 minuta zabilježio 22 poena i četiri asistencije.

Derik Rouz je bio izuzetan sa 22 poena i 11 asistencije, doprinos je dao i Markif Moris sa 13 poena i 11 skokova, dok je najefikasniji bio Kristijan Vud sa 23 poena i bez promašaja iz igre (7/7).