latinica  ћирилица
23/01/2020 |  13:28 ⇒ 13:28 | Autor: RTS

Dačić i Bocan-Harčenko o unapređenju bilateralne saradnje

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o unapređenju bilateralne saradnje dvije zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Dačić - Bocan Harčevko  (Foto:Vlada Srbije) -
Dačić - Bocan Harčevko (Foto:Vlada Srbije)

Dačić i Bocan-Harčenko su se tokom sastanka osvrnuli i na predstojeće održavanje sjednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kojom sa srpske strane kopredsjedava Dačić, a koje je planirano da se održi u Kazanju u martu ove godine.

Dačić je čestitao ruskoj strani formiranje nove Vlade i izrazio najbolje želje za napredak i blagostanje bratske Rusije.

Izrazio je posebno zadovoljstvo povodom reizbora na funkciju u Vladi Ruske Federacije, svog kolege, ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, kome je u čestitki uručenoj ambasadoru Ruske Federacije, poželio uspjeh na ličnom i profesionalnom planu.

- Uvjeren sam da ćemo, polazeći od viševjekovnog prijateljstva naših bratskih naroda i obostrane spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje naših zemalja, koja se odlikuje visokim nivoom strateškog partnerstva i bliskosti, i dalje zajednički raditi u interesu prosperiteta Republike Srbije i Ruske Federacije - naveo je Dačić u čestitki Lavrovu.

Istakao je da su brojni susreti i prijateljska, otvorena i konstruktivna saradnja u proteklom periodu doprinijeli ubrzanom razvoju i produbljivanju odnosa između Srbije i Rusije u svim oblastima.

- Posebno želim da, još jednom, izrazim zahvalnost za dosljednu podršku Ruske Federacije u rješavanju pitanja Kosova i Metohije i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i za pomoć u diplomatskoj borbi koju naša zemlja vodi u cilju iznalaženja mirnog i obostranog prihvatljivog rješenja tog pitanja - navodi se u čestitki.