X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
23/01/2020 |  16:21 ⇒ 19:42 | Izvor: RTRS

Višković-Zatler: Srpska prva ispunjava obaveze u EU integracijama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Јohanom Zatlerom.
Višković - Zatler - Foto: RTRS
Višković - ZatlerFoto: RTRS

Višković je istakao opredijeljenost Republike Srpske za evropske integracije te upoznao Zatlera sa Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, koji je kreiran u skladu sa preporukama iz Mišljenja Evropske komisije.

Višković je ponovio da Republika Srpska prva u BiH ispunjava obaveze kada je riječ o evropskim integracijama i naglasio da će nastaviti da aktivno daje doprinos na provođenju aktivnosti po pitanju opredijeljenosti za evropski put uvažavajući ustavne nadležnosti u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o reformi javne uprave, instrumentu predpristupne pomoći (IPA 3) kao i aktivnostima po pitanju digitalizacije poslovanja, kao i predstojećim zajedničkim sastancima i aktivnostima Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Savjeta ministara, te je istaknuto uvjerenje da će na partnerskim odnosima biti nastavljeni započeti reformski procesi i realizacija projekata koji su od značaja za unapređenje poslovnog ambijenta i poboljšanje standarda svih građana, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.