latinica  ћирилица
23/01/2020 |  22:38 ⇒ 23:42 | Autor: RTRS

Otvoren Četvrti FIS trofej Ravna planina

Na skijalištu Ravna planina u Palama, večeras je otvoren Četvrti FIS trofej Ravna planina, takmičenje u alpskom skijanju, slalomu i veleslaomu, na kojem učestvuje 80 smučara iz 18 zemalja.

Ovo je istovremeno test trka za dobijanje licence za održavanje Evropa kup takmičenja u alpskom skijanju.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, Opštine Pale, Grada Istočnog Sarajeva i Smučarskog saveza BiH.

- FIS se organizuje u Ski-centru Ravna planina, a resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske svakako podržavaju ovakvu organizaciju gdje se radi sa dosta entuzijazma kako bi sve bilo na najvišem nivou- rekla je ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

Ona je naglasila da je ovo značajno takmičenje tradicionalno i da ima međunarodni karakter, dodavši da se oni koji su ranije bili učesnici FIS kupa vraćaju iz godine u godinu, što govori da je riječ o kvalitetnom takmičenju.

Predsjednik Smučarskog kluba Pale i jedan od organizatora trke Igor Šljuka rekao je da je ovo takmičenje postalo tradicionalno i da učestvuje 80 takmičara iz 18 zemalja.

- Održano je takmičenje u veleslalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji, a sutra i u subotu, 25. januara, biće održano takmičenje u slalomu. Želja nam je da promovišemo takmičenje kako bi se čulo za ski-centar i Smučarski klub Pale kao tehničkog organizatora FIS trke - rekao je Šljuka.

Vlasnik Ski-centra Ravna planina, Veljko Golijanin zahvalio je svima koji su došli, dodajući da su organizatori dokazali da mogu uraditi dobru trku.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović izrazio je nadu da će delegat iz Italije Herbert Klamer dati najbolje ocjene koje će biti uvod u dobijanje licence za održavanje Evropa kupa takmičenja u alpskom skijanju.