latinica  ћирилица
24/01/2020 |  10:05 | Autor: SRNA

Gligić: Usvajanjem privremenog finansiranja opština bi izašla iz kolapsa

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić rekao je Srni da bi eventualnim usvajanjem odluke o privremenom finansiranju, koja je na dnevnom redu za danas zakazane sjednice Opštinskog vijeća, ova opština izašla iz kolapsa.
Grahovo (Foto: mapio.net) -
Grahovo (Foto: mapio.net)

Gligić je naveo da Opštinsko vijeće, odbijanjem da usvoji budžet za ovu godinu, direktno osporava rad načelnika opštine.

- Na sjednici opštinskog Vijeća krajem decembra kao načelnik sam demonstrativno napustio sjednicu i nisam dao pozitivno mišljenje na amandmane jer sam vidio da se kroz usvajanje budžeta i predložene amandmane plaćaju ruke odbornicima HDZ-a - rekao je Gligić.

On je dodao da Opštinsko vijeće Bosanskog Grahova hoće da bude i predlagač i usvajač budžeta koji je za ovu godinu predložen u iznosu od 2.338.000 KM.

- Opštinsko vijeće ne samo da nije usvojilo budžet za ovu godinu nego je srušilo i odluku o privremenom finansiranju. Sva trenutna situacija je dovela do totalne blokade opštine - istakao je Gligić.

Prema njegovim riječima, sjednica Opštinskog vijeća Bosanskog Grahova, na čijem dnevnom redu je bio budžet, održana je 30. decembra prošle godine, dok je na vanrednoj sjednici 13. januara na dnevnom redu bilo privremeno finansiranje, ali nije došlo do pozitivne odluke.