latinica  ћирилица
24/01/2020 |  11:00 ⇒ 11:00 | Autor: SRNA

Paroh cetinjski: Braća u Crnoj Gori zajedno da se pomole

Paroh cetinjski protojerej-stavrofor Gojko Perović pozvao je Cetinjane koji su na skupu podržali sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti da dođu u Cetinjski manastir i zajedno se pomole sa svojom braćom.
Gojko Perović (foto: Mitropolija Crnogorsko-primorska) -
Gojko Perović (foto: Mitropolija Crnogorsko-primorska)

- Molimo našu braću koja su išla drugim ulicama da dođu ovdje da se pomole zajedno sa nama jer nema nama molitve bez njih - poručio je otac Gojko koji se velikom broju okupljenih vjernika u Cetinjskom manastiru sinoć obratio besjedom.

Otac Gojko, koji je i rektor Cetinjske Bogoslovije, rekao je da moli Boga da prva litija koja bude krenula ulicama iz Cetinjskog manastira bude zajedno sa njima, prenosi Radio Svetigora.

- Da se zajednički pomolimo Bogu sa svojom braćom Cetinjanima, jer nema nama molitve bez njih niti ima njima Crne Gore bez nas - rekao je paroh cetinjski.

Prethodno je Njegovo preosveštenstvo episkop dioklijski Metodije služio moleban Presvetoj Bogorodici u Cetinjskom manastiru, uz sasluženje sveštenstva.

Na Cetinju je u srijedu, 22. januara organizovan skup kojim je podržan sporni zakon i otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Nakon što je crnogorski parlament krajem prošle godine donio sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji predstavlja udar na SPC, u crnogorskim gradovima uslijedili su molebani i litije u kojima su hiljade vjernika iskazale otpor prema Zakonu.

Litije su predvođene sveštenstvom SPC u Crnoj Gori, a podrška im je pružena i u Republici Srpskoj i Srbiji.