latinica  ћирилица
24/01/2020 |  17:40 ⇒ 27/01/2020 | 12:41 | Autor: RTRS

Radojičić: Beograd partner Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa direktorom Predstavništva Republike Srpske Mlađenom Cicovićem povodom Međunarodnog sajma turizma u Banjaluci.
Beograd: Zoran Radojičić - Foto: RTRS
Beograd: Zoran RadojičićFoto: RTRS

Gradonačelnik Beograda prihvatio je poziv Grada Banjaluke da Beograd bude ovogodišnji partner ovoj manifestaciji koja se po drugi put održava 3. i 4. aprila u Sportskoj dvorani Centar. Sastanku je prisustvovao direktor TOB-a Miodrag Popović.

Radojičić je istakao da mu je velika čast što je Beograd ovogodišnji partner, jer je ovo velika prilika da dva pobratimljena grada jačaju međusobnu turističku saradnju, ali i saradnju u drugim oblastima.

- Ova manifestacija je odlična prilika za saradnju Beograda i Banjaluke u oblasti turizma o kojoj sam više puta tokom susreta sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem razgovarao. Bitno nam je da našim sunarodnicima sa druge strane Drine pružimo podršku u organizaciji velikih događaja od međunarodnog značaja, kakav je ovaj sajam - rekao je Radojičić, ističući da je ovo sjajna prilika da se svi posetioci upoznaju sa turističkom ponudom Beograda.

Cicović je poručio da se ove godine očekuje znatno veći broj učesnika, što prema njegovim rečima ne čudi, jer se ovaj sajam pozicionarao među najvažnijim turističkim manifestacijama u Republici Srpskoj koji u svim elementima zadovoljava standarde moderne evropske turističke industrije.

- Ove godine očekujemo veći broj učesnika, raznovrsniju turističku ponudu, velike sajamske popuste za letovanje, iz regije i zemalja EU - poručio je direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović.

Radojičić i Cicović su saglasni da je za oba grada turizam jedna od najperspektivnijih grana, s obzirom da Beograd godišnje poseti preko milion turista, dok je Banjaluka od otvaranja novih avio-linija iz Evrope prema njoj postala sve primamljivija turistička ponuda.

Kako u Banjaluci živi više od 200.000 ljudi, a na ovom prostoru gravitira oko pola miliona, svakako da je turističkim radnicima, pored onog velikog u Beogradu, potreban i ovaj sajam turizma u Banjaluci, kao još jedno mesto za razmenu informacija, ponuda i prezentaciju turističkih proizvoda.