latinica  ћирилица
24/01/2020 |  17:49 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Fudbalska reprezentacija Regiona bivše Јugoslavije u Banjaluci (FOTO)

Selektor Zoran Јelić i kapiten Filip Šćepanović (Podgorica) iz reprezentacija regiona bivše Јugoslavije za osobe sa Daunovim sindromom, sastali su se u zgradi Vlade Republike Srpske sa kapitenom tima Vlade Republike Srpske Antonom Kasipovićem i tom prilikom je ministar Kasipović uručio kapitenu Filipu dresove za njegov tim.
Kasipović - Foto: RTRS
KasipovićFoto: RTRS

Igrači reprezentacija Regiona bivše Јugoslavije za osobe sa Daunovim sindromom koji su iz Crne Gore i Srbije i reprezentacija iz Republike Srpske igraće u dresu sa amblemom Vlade Republike Srpske.

Banjaluku sutra očekuje nesvakidašnji istorijski događaj, živa inkluzija kroz veliki antistigma projekat čiji je organizator Daun sindrom centar Banjaluka.

Foto: RTRS

Nakon sastanka u Vladi Republike Srpske, fudbaleri, gosti iz Srbije i Crne Gore prošetali su ulicama Banjaluke, a sve to je pratila filmska ekipa RTRS i režiser Denis Bojić koji snimaju film Šampioni koji će se završiti do Evropskog prvenstva za osobe sa Daunovim sindromom - Turska 2020.

Veliki humani gest Vlade Republike Srpske koja je uzela učešće u mijenjanju svijesti o predrasudama o osobama sa Daunovim sindromom.

Ovakvo nešto se još nije desilo na prostorima bivše Јugoslavije.