latinica  ћирилица
24/01/2020 |  21:46 ⇒ 21:46 | Autor: B92

Rukomet: Hrvati u posljednjoj sekundi šokirali Norvešku za finale EP!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija plasirala se u veliko finale Evropskog prvenstva u Stokholmu.

Izabranici Lina Červara uspjeli su da poraze selekciju Norveške poslije čak četiri produžetka (29:28), čime su Skandinavcima nanijeli prvi poraz na kontinentalnom prvenstvu.

Ovo je bio dvoboj timova koji su možda pokazali najviše u takmičenju do sada, a meč je riješen tek poslije četiri produžetka.

Hrvati su vodili veći dio regularnog toka meča, dok su Norvežani diktirali tempo i preuzeli prednost u dodatnih 20 minuta.

Skandinavci su bili vrlo blizu pobjede, ali Domagoj Duvnjak je bio precizan u posljednjim sekundama drugog produžetka pogotkom sa sedam metara.

Treće proširenje je takođe završeno i činilo se da će epilog biti isti u četvrtom. Međutim, praktično u posljednjoj sekundi Musa postiže pogodak i vodi svoj tim do finala, gdje će igrati protiv boljeg u meču između Španije i Slovenije.

U pobjedničkom timu najbolji igrač na terenu bio je Domagoj Duvnjak sa osam golova, šest je dodao Marino Marić, četiri Zlatko Horvat, a tri Luka Stepančić.

Kod Norvežana, Sander Sagosen je bio dvocifren sa 10 golova, a pratili su ga Magnus Gulerud, Goran Јohanesen i Eivind Tangen sa po četiri gola.

U drugom polufinalu sastaju se Španija i Slovenija, dok će finale i meč za treće mjesto biti u nedjelju.