latinica  ћирилица
25/01/2020 |  17:05 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Đokić: Neuspjeli pokušaji destabilizacije, stranka ostaje jedinstvena (AUDIO)

Predsjednik Socijalističe partije Petar Đokić rekao je da današnji skup ispred prostorija SP nije organizovala stranka, te da su zloupotrebljeni lični podaci članova.


Petar Đokić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Petar Đokić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- Prije svega mislim da se radi o jednom ishitrenom, nepromišljenom i avanturističkom potezu grupe poslanika koji su dobili mandate u ime SP u NSRS. Njihov pokušaj destabilizacije partije nije i neće uspjeti - rekao je Đokić za RTRS.

On je istakao da ima podršku svih opštinskih i gradskih odbora koji su da sada zasjedali rzmatrali ovo pitanje pred sutrašnju sjednicu Glavnog odbora u Doboju.

Đokić je izrazio žaljenje zbog postpuaka poslanika koji su zatražili njegovu ostavku i organizovali današnji skup, navodeći da nisu imali nijedan ozbiljan razlog za to.

Naglasio je da je cilj skupa destabilizacija stranke pred izbore, ali da to nije uspjelo.

Đokić je izrazio uvjerenje da će Socijalistička partija ostati jedninstvena.

Podsjećamo, nakon što Đokić isključio iz stranke predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci Gorana Selaka, šefa poslaničkog kluba u NSRS Maksima Skoku i nekadašnjeg ministra Milenka Savanovića, nezadovoljni članovi partije koji se protive ovoj odluci okupili su se ispred stranačkih prostorija u Banjaluci.