X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
26/01/2020 |  08:43 ⇒ 10:09 | Izvor: RTRS

U Podgorici više povrijeđenih i uhapšenih (VIDEO)

U podgoričkom naselju Zlatica policija je sinoć bacila suzavac na građane, koji su branili trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju, od pripadnika komunalne policije koji su htjeli da je prekreče, što su na kraju i uradili.
Incident u Podgorici (Foto: IN4S) -
Incident u Podgorici (Foto: IN4S)

Više osoba je uhapšeno, među kojima i sin sveštenika Luka Tapušković.

Policija je okupljenima u podgoričkom naselju prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid" oko murala.

Prema svjedočenju, suzavac je bačen i na sveštenika Branka Tapuškovića, paroha Doljanskog, a njegov sin je Luka priveden oko ponoći.

Trobojka Kraljevine Crne Gore, prema Zakonu, uživa zaštitu, na šta se okupljena omladina pozivala, ali je policija postupila po naređenju.

Portal IN4S navodi da su građani poslije ponovnog apela policije oko 21.40 počeli da se razilaze, a mural je prekrečen. Poslije 22.00 časa počeli su da se vraćaju, a policija je ponovo bacila suzavac. Dim od suzavca tada je prekrio park na Zlatici.

Više osoba privedeno je nakon što je policija oko 23.00 časa iza škole rastjerala grupu mladića. Tokom incidenta navodno je povrijeđen mladić B.P, koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu.

Iz crnogorske policije su naveli da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

"Prvobitno su više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili", rekli su u Upravi policije Crne Gore.

I u Bijelom polju zbog trobojke uhapšena su tri muškarca.