X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
26/01/2020 |  09:31 ⇒ 10:46 | Izvor: SRNA

Članovima Predsjedništva BiH upućeno pet prijetnji

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH u prošloj godini zabilježila je 36 prijetnji licima i objektima koje štite službenici Direkcije, od kojih je pet bilo upućeno članovima Predsjedništva BiH, izjavio je direktor Direkcije Mirsad Vilić.
Predsjedništvo BiH (Foto: Avaz/M. Aščić) -
Predsjedništvo BiH (Foto: Avaz/M. Aščić)

Vilić je naveo da je od ukupnog broja zabilježenih prijetnji, 19 bilo upućeno najvišim zvaničnicima BiH, među kojima je pet članovima Predsjedništva BiH, četiri ministrima u Savjetu ministara, a tri zaposlenima u pravosudnim institucijama.

Zabilježene su i dvije prijetnje predsjedavajućem i zamjeniku predsjedavajućeg u domovima Parlamentarne skupštine BiH, dok su još četiri prijetnje bile usmjerene prema predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Vilić je rekao za Dnevni avaz da je u prošloj godini zabilježeno 17 prijetnji usmjerenih prema objektima koji su pod zaštitom Direkcije - zgradi Predsjedništva BiH, zgradi zajedničkih institucija BiH, kao i objektima diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija.

- Sve informacije o ovim događajima proslijedili smo nadležnim policijskim agencijama i tužilaštvima, a kompletan izvještaj o radu Direkcije za prošlu godinu već je pripremljen i biće upućen u nadležne institucije - naveo je Vilić.