X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
26/01/2020 |  11:58 | Izvor: SRNA

Čubrilović: Njegovanjem uspomene nastavlja se prosvjetiteljski duh

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je školsku slavu Svetog Savu i poručio da se njegovanjem uspomene na prvog srpskog arhiepiskopa i prosvjetitelja nastavlja prosvjetiteljski put čuvajući za buduće generacije duhovne stubove nacionalnog identiteta.
Nedeljko Čubrilović - Foto: TANЈUG
Nedeljko ČubrilovićFoto: TANЈUG

Čubrilović je u čestitki učenicima, nastavnicima i svim zaposlenima u obrazovnim ustanovama u Republici Srpskoj istakao da je posebno svečan i važan ovaj Savindan, jer Srpska pravoslavna crkva i srpski narod u ovoj i prošloj godini obilježavaju 800 godina autokefalnosti SPC koju je izdejstvovao Sveti Sava i time odredio sudbinu srpskog naroda.

- Njegujući uspomenu na prvog srpskog arhiepiskopa i prosvjetitelja, nastavljamo prosvjetiteljskim putem čuvajući za generacije koje dolaze duhovne stubove našeg nacionalnog identiteta - naglasio je Čubrilović.

On je u čestitki istakao da je pred svima velika obaveza da se nastavi putem Svetosavlja i da se, čuvajući temelje vlastitog identiteta, gradi moderno školstvo i obrazovanje kao najjača garancija opstanka srpskog naroda u budućnosti.

- Zato je naša obaveza da tim putem nastavimo svjesni da su školstvo i obrazovanje osnovne poluge razvoja i napretka cjelokupnog društva. Uz želje da svi zajedno ostvarimo što bolje rezultate, svim učenicima i nastavnicima srdačno čestitam školsku slavu, Svetoga Savu - naglasio je Čubrilović u čestitki.