latinica  ћирилица
26/01/2020 |  13:02 ⇒ 13:13 | Autor: B92

Šakota pred Igokeu: Igraju mnogo bolje od plasmana na tabeli

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da će njegov tim morati ozbiljno da pristupi predstojećoj utakmici ABA lige protiv Igokee.

Iskusni stručnjak je istakao da je ekipa iz Laktaša u odličnoj formi.

- Očekuje nas utakmica s timom koji je u seriji od četiri uzastopne pobjede. U izvanrednoj su formi, imaju i lidera u timu Amerikanca Grina i izgledaju jako dobro u posljednje vrijeme. U ovom trenutku, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli - rekao je Šakota za klupski sajt.

Crveno-bijeli gostuju Igokei u ponedjeljak, a ta utakmica na programu je od 17.00 časova.

Šakota je rekao i da tim iz Laktaša sada igra znatno rasterećenije.

- Ovim bodovima koje su osvojili u posljednje vrijeme su praktično obezbijedili opstanak i sada sa iskusnim timom, koji je doselektiran tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima. Zato je jasno da moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i odigramo ovu utakmicu - kazao je trener crveno-bijelih.

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić rekao je da će ovo biti vrlo važna utakmica za njegove saigrače.

- Doveli su neka iskusna imena, trener Bajić odlično poznaje i klub i sredinu, i uspio je da postavi stvari na svoje mjesto i da stabilizuje ekipu. Sa druge strane, mi moramo da igramo na pobjedu, jer smo u zoni plej ofa, i u ovako napornom rasporedu koji je za nama, ali i koji nam slijedi i na početku februara svaka pobjeda je važna - rekao je Kuzmić i pozvao sve navijače da dođu i podrže njegov tim.

Prethodnu utakmicu, Crvena zvezda odigrala je protiv Barselone, bez pet prvotimaca. Trener Šakota nije mogao da računa Branka Lazića, Dejana Davidovca, Filipa Čovića, Stratosa Perperoglua, Marka Јagodi-Kuridžu.

Kako navode iz kluba, za sada je nepoznanica da li će neko od njih igrati protiv Igokee.