X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
26/01/2020 |  14:42 | Izvor: SRNA

Banjaluka: Betonirani šipovi za vijadukt na "Paraleli" (FOTO)

Izgradnja nove poveznice između banjalučkih naselja Lauš i Paprikovac, projekat vrijedan 2,7 miliona KM, odvija se dobrim tempom, počelo je proširenje saobraćajnice i betonirani su šipovi koji će na tom dijelu "nositi" vijadukt, saopšteno je iz Gradske uprave.
Radovi na novoj poveznici između banjalučkih naselja Lauš i Paprikovac - Foto: SRNA
Radovi na novoj poveznici između banjalučkih naselja Lauš i PaprikovacFoto: SRNA

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da se zbog konfiguracije terena gradi vijadukt dug 80 metara, koji se završava na nekadašnjem "Voćnjaku", odakle se spaja sa budućom saobraćajnicom prema Laušu.

Sandić je naveo i da je nastavljeno proširenje Ulice Vida Simurdžića, koja će biti spoj nove saobraćajnice na Laušu zbog čega je neophodno proširiti od Sanske ulice sve do "Voćnjaka".

Foto: SRNA

On je rekao da su već izgrađeni potporni zidovi u blizini pravoslavne crkve na Laušu da bi se ulica proširila i izgradile obostrane pješačke staze, kanalizacija i vodovod.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banjaluka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg "Voćnjaka", a sredstva za izgradnju obezbijedila je Vlada Republike Srpske.

Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice dužine 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj naselja Paprikovac i Lauš, od crkve preko "Voćnjaka" pa do Ulice Јovana Raškovića, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.