latinica  ћирилица
26/01/2020 |  20:19 | Autor: RTRS

"Zahtjev za Đokićevu smjenu i dalje aktuelan"

Bez obzira na unutarpartijska dešavanja, zahtjev za smjenu ministra rudarstva i energetike u Vladi RS Petra Đokića, upućen je premijeru Radovanu Viškoviću a poslanici Socijalističje partije su jedinstveni u stavu da Đokić zaslužuje smjenu.
Andrea Dorić - Foto: RTRS
Andrea DorićFoto: RTRS

Narodni poslanici Risto Marić i Andrea Dorić potvrdili su da nikakva dešavanja u partiji ne utiču na odluku kluba poslanika da od premijera traže smjenu Đokića, za šta postoji i više nego dovoljno razloga i argumenata.

- Iza zahtjeva za smjenu ministra Petra Đokića poslanici SP stoje jedinstveno. Od premijera Radovana Viškovića očekujemo naredne korake i uvjereni smo da će Vlada Republike Srpske povući najbolje moguće poteze da zaštititi interese Republike Srpske, ali i da utvrdi odgovornost ministra - kaže narodni poslanik Risto Marić.

Narodni poslanik Andrea Dorić ističe da su poslanici očekivali da će Petar Đokić staviti svoje interese iznad svih drugih, ali da nisu očekivali da će u ovoliko mjeri pokazati strah i paniku od gubljena funkcija.

- Odluku da tražimo smjenu ministra Đokića nismo donijeli bez razloga i naravno da ostajemo jedinstveni. Danas je ministar Đokić u ulozi predsjednika partije napadao i vrijeđao narodne poslanike iako nismo bili ni prisutni na sjednici, što dovoljno govori o strahu od gubljena pozicija. Nastavljamo dalje, složno i jedinstveno – kaže Dorićeva.