latinica  ћирилица
27/01/2020 |  10:29 ⇒ 12:26 | Autor: SRNA

Rajčević u posjeti Izraelu

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević otputovao je danas u višednevnu posjetu Izraelu tokom koje će u Tel Avivu učestvovati na jednom od centralnih panela konferencije posvećene sajber bezbjednosti.
Srđan Rajčević - Foto: SRNA
Srđan RajčevićFoto: SRNA

Na konferenciji, koja okuplja stručnjake iz sfere informacione bezbjednosti, menadžere vodećih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, te predstavnike država i institucija iz cijelog svijeta, Rajčević će govoriti o najnovijim rješenjima o zaštiti kritične infrastrukture, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

U okviru višednevne posjete Izraelu, Rajčević će se sastati i sa izraelskim ministrom nauke i tehnologije Ofirom Akunisom i direktorom za regiju balkanskih zemalja u sklopu Ministarstva spoljnih poslova Izraela i ambasadorom Makedonije Danom Orjanom, a predviđene su i posjete univerzitetima u Tel Avivu i Јerusalimu.

Rajčević će prisustvovati i svečanom otvaranju Nedjelje svemira u Izraelu i 15. godišnje konferencije o svemiru "Ilan Ramon".