X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
27/01/2020 |  12:10 ⇒ 12:12 | Izvor: SRNA

Na graničnim prelazima u BiH uhapšeno sedam lica

Službenici Granične policije uhapsili su sedam lica za kojima je raspisana potjernica ili potraga i predali ih nadležnim sudskim policijama, saopšteno je iz Granične policije.
Granična policija BiH - Foto: RTRS
Granična policija BiHFoto: RTRS

Na graničnom prelazu Hum, u subotu, 25. januara, prilikom ulaska u BiH slobode je lišen državljanin Crne Gore čiji su inicijali Ć.K. za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog krivičnog djela razbojništvo.

Istog dana, prilikom izlaska iz BiH, na prelazu Gorica uhapšen je državljanin A.Ć. za kojeg je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela teška krađa.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Karakaj 25. januara slobode je lišen državljanin BiH Ј.T. kojeg potražuje Osnovni sud na Sokocu zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

U petak, 24. januara, na ulasku u BiH na prelazu Rača uhapšen je državljanin Srbije N.V. za kojim je Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela prevara.

Na prelazu Crveni grm, u nadležnosti Јedinice Granične policije Doljani, 24. januara slobode je lišen državljanin Hrvatske L.Ј. za kojim je Policijska stanica Trebinje raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Zbog raspisane potrage Opštinskog suda u Konjicu za krivično djelo oštećenje tuđe stvari 24. januara na graničnom prelazu Bijača slobode je lišen državljanin BiH A.N.

Na izlasku iz BiH na prelazu Šamac 24. januara uhapšen je S.Ј. jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Livnu zbog krivičnog djela prevara.