latinica  ћирилица
27/01/2020 |  12:42 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Drugi sajam turizma 3. i 4. aprila u Banjaluci; Prijavljeno više od 130 izlagača

Drugi po redu Međunarodni sajam turizma Banjaluka 2020 održaće se 3. i 4. aprila u prostoru Sportske dvorane Centar.
Sajam turizma, Banjaluka - Foto: RTRS
Sajam turizma, BanjalukaFoto: RTRS

- Ova sajamska manifestacija prošle godine je ostvarila veliki uspjeh. Bio je to prvorazredan regionalni turistički događaj, koji je u svim elementima zadovoljio standarde moderne evropske turističke industrije. Više od 150 izlagača, iz Bosne i Hercegovine, regiona, EU, prezentovalo je svoje turističke potencijale. Neki od njih su prvi put boravili u Banjaluci i nisu krili svoje zadovoljstvo organizacijom sajma. Medijsku popularnost i Međunarodni sajam turizma BanjaLuka 2019, je imao zahvaljujući i dolasku najpopularnijeg glumca na prostoru Balkana, Miloša Bikovića, koji je bio zaštitno lice - ističu iz firme RS Consulting&Trade, koja je organizator sajma.

Kako ističu, ovaj drugi međunarodni sajam turizma biće još uspješniji, jer već sada ima više od 130 prijavljenih izlagača. Učešće na sajmu potvrdili su izlagači iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Grčke, Bugarske, Mađarske i Austrije.

- Očekujemo prijave iz još nekoliko zemalja EU. Pored izlagača, posjetioci će imati priliku upoznati se i sa ponudama lokalnih turističkih organizacija i agencija. Naš cilj je da turistički radnici iz regije razumiju sajam turizma u Banjaluci kao jedan od važnijih događaja u kalendarskoj godini, kao mjesto okupljanja, razmjene informacija i ponuda, te prezentacije turističkih potencijala i proizvoda. Mjesto gdje će ostvariti svoje poslovne interese, a mnogobrojni posjetioci će moći koristiti velike sajamske popuste na turističke aranžmane. Mnoge turističke destinacije, zbog nedovoljne marketinške zastupljenosti, nisu uspjele privući veći broj turista. Sajam turizma u Banjaluci će im ovaj put dati potrebnu marketinšku podršku, kao i za klasične turističke destinacije, koje će mnogim posjetiocima, godišnji odmor pretvoriti u fantastično turističko iskustvo - kažu iz RS Consulting&Trade iz Banjaluke.

Poželjeli su svim posjetiocima dobrodošlicu i pozivali sve koji vole da putuju ali i one koji se još uvijek nisu pronašli u turističkom duhu, da početkom aprila posjete sportsku dvoranu Centar u Banjaluci, jer će i ove godine sajam ponuditi za svakog po nešto.