latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:23 ⇒ 16:47 | Autor: klix.ba

Avganistan negirao da je pao putnički avion, riječ je o vojnom čiji su piloti poginuli

Avganistanska aviokompanija Ariana Airlines negirala je da se njen avion sa 83 putnika srušio u istočnoj Gazni provinciji, kako su prvobitno objavili brojni svjetski mediji.

- Desio se pad aviona, ali to nije avion koji pripada Ariani. Dva naša aviona koja su danas letjela od Herata do Kabula te od Herata do Delhija sigurno su sletjela - rekao je direktor avganitanste aviokompanije.

Pored brojnih medija i tri visoka avganistanska vladina zvaničnika istakli su da se Boing koji pripada kompaniji Ariana Airlines srušio u distriktu Deh Iak, jugozapadno od Kabula.

Avganistanski mediji izvijestili su da je avion pao danas oko 1:15 sati prema lokalnom vremenu kada ga je zahvatila vatra uslijed tehničkih razloga. Prema izvještajima, pripadnici talibana nalazili su se na mjestu avionske nesreće i pokušavali su ugasiti požar.

CBS sada izvještava da je riječ o vojnom avionu te da su beživotna tijela dva pilota pronađena na mjestu nesreće te da je avion u potpunosti uništen, što je potvrdio portparol guvernera povincije Gazni, Arif Nori. Јoš nije poznato kome je pripadao avion.

Hitne službe su poslane na mjesto nesreće, ali činjenica da se avion srušio na teritoriji pod kontrolom talibana, mogao bi biti otežan pristup olupini, rekao je Nori.

Avganistanska uprava za civilno vazduhoplovstvo takođe je navela u svom postu na Fejsbuku da nije primila nikakve izvještaje o padu putničkog aviona, povećavajući mogućnost da se srušio vojni ili teretni avion.