latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:59 ⇒ 17:04 | Autor: SRNA

Namjenska industrija Srpske ima šta da ponudi

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da kompanije iz Srpske iz oblasti namjenske industrije imaju šta da ponude na međunarodnom tržištu jer imaju dugu tradiciju, dobre reference i izvrstan inžinjerski kadar.
Banjaluka - Petričević - delegacija ruskih kompanija - Foto: SRNA
Banjaluka - Petričević - delegacija ruskih kompanijaFoto: SRNA

On je dodao da to u kombinaciji sa niskim troškovima proizvodnje i partnerstvom sa renomiranim kompanijama, kao što je ruski Rosteh, može rezultirati ponudom konkurentnih proizvoda.

Petričević je danas razgovarao sa delegacijom ruskih kompanija namjenske industrije, predvođenih predstavnicima državne korporacije Rosteh s ciljem realizacije Memoranduma o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, potpisanog u avgustu prošle godine na moskovskom Međunarodnom vazduhoplovnom samitu Maks, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Petričević je istakao da je zadovoljan pregovorima i da prve rezultate očekuje već u ovoj godini, te dodao da saradnja sa Rostehom i kompanijama iz Srpske iz oblasti namjenske industrije otvara novu perspektivu razvoja i ulaz na tržište Ruske Federacije.

Planirano je da ruska delegacija posjeti Tehnički remont Bratunac i bijeljinski Elvako metpro sa kojima se već intenzivno razgovara o saradnji.