latinica  ћирилица
27/01/2020 |  17:51 ⇒ 18:04 | Autor: SRNA

Obilježeno 27 godina od smrti Srđana Aleksića

Na gradskom groblju u Podgljivlju danas je obilježeno 27 godina od smrti Srđana Aleksića, koji je poginuo braneći sugrađanina Alena Glavovića.
Trebinje - obilježena godišnjica smrti Srđana Aleksića - Foto: SRNA
Trebinje - obilježena godišnjica smrti Srđana AleksićaFoto: SRNA

Srđanov grob danas su posjetili njegov otac Rade, predsjednik Skupštine grada Trebinje Dragoslav Banjak i predstavnici Međunarodnog memorijalnog turnira u malom fudbalu "Srđan Aleksić" iz Tuzle, saopšteno je iz gradske uprave.

Rade Aleksić je rekao da je Srđanov čin bio čin čojstva, kojim je postao primjer svim ljudima da u njima i u najtežim momentima zaživi čovjek za sva vremena.

- To je nešto najljepše što može da bude i to je ono što nas čini zajednicom i ljudima tolerantnim koji su spremni da pomognu, da oproste i da svoga neprijatelja ubijede da im bude prijatelj - istakao je Aleksić.

Predsjednik Skupštine grada Banjak istakao je da Grad Trebinje njeguje uspomenu na Srđana Aleksića i to imenovanjem sportskog kompleksa u Bregovima i organizovanjem međunarodnog plivačkog mitinga, koji okuplja ne samo mlade ljude iz regiona, već i sa drugih kontinenata.

Predsjednik udruženja "Radničke sportske igre" iz Tuzle Mirsad Gavranović rekao je da se u ovom gradu već pet godina organizuje međunarodni turnir u malom fudbalu, koji svake godine okuplja i do 300 učesnika iz regiona.

On je istakao da turnir nosi ime Srđana Aleksića, jer djelo koje je on uradio ne smije da se zaboravi.

Dvadesetsedmogodišnji Srđan Aleksić je 21. januara 1993. godine u Trebinju u pokušaju da spasi od batinanja Alena Glavovića, Bošnjaka iz Trebinja, zadobio povrede od kojih je preminuo 27. januara 1993. godine.