X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
27/01/2020 |  23:04 ⇒ 23:37 | Izvor: Večernje novosti

Novosti: BIA traži od Crne Gore snimke i informacije o premlaćivanju mladića zbog tri prsta

Bezbjednosno informativna agencija Srbije obratiće se zvaničnim zahtjevom Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore u kojem će tražiti sve relevantne informacije u vezi sa večerarašnjim divljanjem takozvanih crnogorskih patriota koji su pretukli mladića u centru Podgorice i to samo zato što je podigao tri prsta - saznaju Novosti.
Bezbjednosno-informativna agencija - Republika Srbija - Foto: Screenshot
Bezbjednosno-informativna agencija - Republika SrbijaFoto: Screenshot

Prema izvorima Večernjih novosti, BIA će od crnogorskih kolega zahtijevati predaju video materijala, jer su kamere u blizini tržnog centra Delta zabilježile varvarski napad na mladića, koji se dogodio poslije dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore na kome su se mogle čuti šovinističke parole i skandiranja.

Grupa od desetak "patriota", opremljenih crnogorskim zastavama, nasred ulice je brutalno pretuklo mladića koji je podigao tri prsta. Јurili su ga bulevarom, a kada su ga sustigli oborili su ga na zemlju i šutirali u glavu.

Nedugo zatim, desio se incident na izlazu iz glavnog grada Crne Gore u smjeru ka Nikšiću. Revoltirani nasiljem kod Delte, grupa mladića kamenovala je kolonu vozila koja su se vraćala sa dočeka vaterpolista, a koja su bila okićena crnogorskim barjacima.

Mediji u Crnoj Gori, bliski vlasti, u prvi plan ističu "divljaštvo na izlazu iz Podgorice, stavljajući ga tenedenciozno u prvi plan, a zanemarujući premlaćivanje u centru grada, koje je najvjerovatnije i bilo povod za nasilje nad kolonom koja se vraćala sa proslave.

Izvori Večernjih novosti prenose da direktor policije Crne Gore Veselin Veljović i njegov pomoćmik Zoran Lazović, koji slovi za čovjeka za specijalne zadatke Mila Đukanovića, vrše ogroman pritisak na Mitropoliju crnogorsko-promorsku, da osude kamenovanje navijača i da premlaćivanje mladića zbog tri prsta padne u drugi plan. Oni navodno ovu operaciju sprovode preko svojih ljudi u MPC.