X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
27/01/2020 |  23:35 ⇒ 28/01/2020 | 10:41 | Izvor: RTRS

BIA će tražiti objašnjenje: Crna Gora da dostavi snimke i informacije o premlaćivanju mladića u centru Podgorice

Bezbjednosno informativna agencija Srbije obratiće se zvaničnim zahtevom Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u kojem će tražiti sve relevantne informacije u vezi sa večerašnjim divljanjem takozvanih crnogorskih patriota koji su pretukli mladića u centru Podgorice i to samo zato što je podigao tri prsta.
BIA (Foto: Novosti) -
BIA (Foto: Novosti)

Večeras na trgu u 18 časova DPS i vlast Crne Gore organizovali su doček vaterpolista, tu je bilo između 6.000 i .7000 hiljada pristalica i navijača. Tu je bio predsjednik Vlade Duško Marković, ministar sporta, gradonačelnik Podgorice, Vrlo brzo skup se pretvorio u šovinističko divljanje i agresiju tako da nakon skupa, kad su se razilazili, navijači su divljali i provocirali okolinu, iznosili pogrdne antisrpske i šovinističke parole. Јedan od prolaznika na magistrali Budva - Cetinje podigao je tri prsta u znak revolta, nakon čega je prebijen od strane 15, 20 navijača.

Grupa momaka je potom zbog revolta organizovala sačekušu na izlazu i kamenovali su autobus tih navijača. Crnogorski mediji hoće da naprave da je taj momak isprebijan zato što je kamenovan autobus, ali to je bilo obrnuto. Nije isti stepen ugroženosti prebijanje i kamenovanje vozila - navodi dobro obaviješteni izvor.

Takođe, saznaje se da Veselin Veljović, direktor policije i Zoran Lazović, pomoćnik direktora policije preko svojih veza u mitropoliji crnogorsko-primorskoj pritiskaju da Crkva osudi kamenovanje kako bi prebijanje palo u drugi plan.

- Organizatori skupa plaćali su od 30 do 50 evra da iz cele Crne Gore dolaze aktivisti, ali pod uslovom da bude najmanje tri čoveka u vozilu. Oni nisu skupili više ljudi i to ih je revoltiralo i krenuli su u agresiju - kaže izvor.

BIA će uputiti zahtjev Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore da se dostavi izvještaj sa posebnim akcentom na prebijanje ovog mladića. Uz sve to postoje i snimci koji to dokumentuju.

Podsjećamo, u toku je sastanak koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao zbog pogoršane situacije u regionu, saznaje Tanjug.

Sastanak se održava u BIA, a po okončanju predsjednik Vučić se neće obraćati medijima niti davati izjave.

Izvor: Kurir.rs/Informer.rs