latinica  ћирилица
28/01/2020 |  07:32 ⇒ 10:41 | Autor: SRNA

Dodik nastavlja posjetu Sjevernoj Makedoniji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će, u nastavku posjete Sjevernoj Makedoniji, obići naselje Kučevište-Skopska Crna Gora, gdje će ga dočekati predsjednik Srpskog kulturnog, prosvjetnog i informativnog centra Bogoljub Ninić.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Nakon obraćanja, Dodik i Ninić prisustvovaće kulturno-umjetničkom programu u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" u Kučevištu.

Dodik se juče, prvog dana dvodnevne posjete, sastao sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, a potom mu je na Svetosavskoj akademiji uručeno najveće priznanje srpskog naroda u Sjevernoj Makedoniji - Svetosavska povelja.

Svetosavska povelja dodijeljena je Dodiku za izuzetan doprinos afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u cijelom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Makedoniji.

Odluku o dodjeli ovog velikog priznanja jednoglasno je donio Organizacioni odbor za obilježavanje nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji "Svetosavska nedjelja 2020", na prijedlog Srpske zajednice u toj zemlji.