latinica  ћирилица
28/01/2020 |  08:56 | Autor: SRNA

Danas oblačno, vjetrovito i relativno toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenljivo do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme, mjestimično sa kišom i relativno toplo, uz najvišu temperaturu do 14 stepeni Celzijusovih.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Tokom prijepodneva i danas će biti promjenljivo oblačno, vjetrovito, u južnoj polovini zemlje oblačno, gdje će biti uslova za mjestimičnu slabu kišu ili po koji pljusak.

Prema večeri biće malo kiše i u centralnim predjelima dok će na sjeveru ostati suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i u noći očekuje se kiša u većini predjela, a na istoku u planinama prolazni snjeg.

Temperatura u porastu i biće iznad prosjeka, posebno u oblastima fenskog efekta vjetra i na sjeveru. U noći na srijedu i do jutra pad temperature.

Duvaće umjeren vjetar, poslije podne i u večernjim časovima sa jakim udarima, južni i jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od osam do 12, na sjeveru i regionima sa fenskim efektom vjetra i do 14, a na visoravnima i kotlinskim predjelima oko četiri stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha izmjerena jutros u 8.00 časova: Bjelašnica minus četiri stepena Celzijusova, Sokolac minus jedan, Han Pijesak, Srebrenica, Šipovo, Čemerno i Tuzla nula, Prijedor, Novi Grad, Sarajevo i Drvar jedan, Bijeljina i Kalinovik dva, Banjaluka, Doboj, Doboj, Foča i Zenica tri, Trebinje četiri, Drinić tri, Mostar i Ribnik šest i Neum 10 stepeni Celzijusovih.