latinica  ћирилица
28/01/2020 |  09:43 ⇒ 11:04 | Autor: RTRS

Nova akcija Srpske solidarnosti: Lopte za djecu na KiM

Prilikom obilaska škola na Kosovu i Metohiji i razgovora sa direktorima, aktivisti humanitarne organizacije Srpska solidarnost su saznali da u većini škola i to uglavnom seoskih i izolovanih nedostaju lopte.
Lopte za djecu na Kosovu i Metohiji (foto: Srpska solidarnost) -
Lopte za djecu na Kosovu i Metohiji (foto: Srpska solidarnost)

Skoro svim školama koje pohađaju srpska djeca u ovim sredinama nedostaju lopte, koje su za djecu na simbol igre i radosti, a njima sada nedostupna.

Seoska škola u Drenu na trinaestoro djece ima jednu loptu, škola u Leposaviću na 600 djece ima samo pet lopti!

Kako bi ovaj najpopularniji sportski rekvizit bio što dostupniji i ovim učenicima, Srpska solidarnost uputila je poziv svima koji mogi i žele da se uključe u nabavku lopti, a pozivaju i sve sportske klubove da doprinesu sreći ove djece i doniraju lopte za fudbal, košarku i odbojku.

Ko želi može pomoći akciju uplatom na žiro račun 340-11013053-38 za uplate iz dijaspore putem pej pala srpskasolidarnost@gmail.com.

Za sve informacije u Republici Srpskoj u vezi s ovom akcijom moguće je kontaktirati sa Duškom Rožićem, predstavnikom za Republiku Srpaku, na mejl dusko.srpskasolidarnost@gmail.com ili na broj telefona +38765365125.

Sva uplaćena sredstva biće iskorišćena za kupovinu lopti NAŠE MALO ЈE NEKOME MNOGO!

Humanitarna organizacija Srpska sloidarnost poziva sve da se uključe u ovu akciju, ističući kako su Srbi sportska nacija i da je potrebno da se još jednom iskažu na terenu humanosti i pobijede za buduće šampione sa Kosova i Metohije, jer među njima sigurno stasavaju neki novi reprezentativci koji će slavu srpskog imena pronositi širom svijeta.