X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
28/01/2020 |  11:23 ⇒ 13:41 | Izvor: SRNA

Dodik nastavio posjetu Sjevernoj Makedoniji (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, u nastavku posjete Sjevernoj Makedoniji, obišao naselje Kučevište-Skopska Crna Gora, gdje ga je dočekao predsjednik Srpskog kulturnog, prosvjetnog i informativnog centra Bogoljub Ninić.

Nakon obraćanja, Dodik i Ninić prisustvovali su kulturno-umjetničkom programu u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" u Kučevištu.

Foto: RTRS

- Veliko je zadovoljstvo što sam danas ovdje među svojim narodom - rekao je Dodik.

Obilazeći naselje Kučevište-Skopska Crna Gora dodik je naveo da će se potruditi da tokom raspusta bar 50 djece dođe iz ovog mjesta dođe u Srpsku.

Foto: RTRS

- Najveća pomoć je u tome da se družimo i upoznajemo. Pomoći ćemo rad KUD-u, pomoći školi, infrastrukturi - naveo je Dodik i zahvalio se na gostoprimstvu koje je doživio u ovom mjestu.

Ranije danas srpski član Predsjedništva BiH razgovarao je sa bivšim predsjednikom Sjeverne Makedonije Đorđem Ivanovom o aktuelnim dešavanjima u regionu.

Dodik se juče, prvog dana dvodnevne posjete, sastao sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, a potom mu je na Svetosavskoj akademiji uručeno najveće priznanje srpskog naroda u Sjevernoj Makedoniji - Svetosavska povelja.

Foto: RTRS

Svetosavska povelja dodijeljena je Dodiku za izuzetan doprinos afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u cijelom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Makedoniji.

Odluku o dodjeli ovog velikog priznanja jednoglasno je donio Organizacioni odbor za obilježavanje nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji "Svetosavska nedjelja 2020", na prijedlog Srpske zajednice u toj zemlji.