latinica  ћирилица
28/01/2020 |  12:16 | Autor: B92

Pankov: Ne zamjeram ništa Milojeviću, ali mi je krivo

Fudbaler Crvene zvezde Radovan Pankov vjeruje da će crveno-bijeli opet zaigrati u Ligi šampiona, uprkos tome što UEFA sužava sito na putu do elitnog takmičenja.
Radovan Pankov - Foto: RTS
Radovan PankovFoto: RTS

- Svake godine biće sve teže ući u Ligu šampiona, pogotovo klubovima koji nisu iz liga "petice" jer UEFA sužava sito, ali nadam se da možemo. Ipak, polako, prvo da osvojimo titulu - rekao je Pankov u Beleku.

Pankov je prošlog ljeta golovima u penal seriji protiv Kopenhagena bio jedan od junaka Zvezdinog drugog uzastopnog ulaska u Ligu šampiona, ali se u grupnoj fazi nije "naigrao".

- Ne zamjeram ništa treneru Milojeviću, ali mi je krivo što nisam počeo nijednu utakmicu u grupi. Odigrao sam tek koji minut protiv Bajerna u Beogradu. Daće Bog da opet uđemo u Ligu šampiona, da nas prati sportska sreća, a vjerujem da hoćemo - rekao je on.

Zvezdin štoper ne krije i da ima brojke u glavi koje bi volio da ispuni i kojima stremi.

- Volio bih da doživim stotu utakmicu u Zvezdi, da bude mnogo golova, trofeja...Nikad ne znaš kakav ti je put suđen, ali tako bih volio da bude - kaže Pankov.

Istakao je da igrači vrijedno treniraju i u Beleku i da imaju cilj.

- Znamo kad bi trebalo da budemo najbolji i bićemo...Zvezda je klub sa DNK pobjednika, nismo mi bilo ko - dodao je Pankov koji je oduševljen novim trenerom i zahtjevima stručnog štaba.

Na pitanje da li je nakon Zvezdinih promašenih penala i u prvenstvu i u Ligi šampiona, ali i na prvom prijateljskom meču na zimskim pripremama u Antaliji vrijeme da postane prvi zvezdin "izvođač" jedanaesteraca, Pankov kaže da bi se toga u nekim situacijama rado prihvatio.

- Šalio sam se upravio sa Boaćijem da ću početi da šutiram. Malo u šali ali i ozbiljno, da će tako i da bude. Zašto da ne, rado bih se prihvatio u nekim situcijama. Biće kako mister Stanković odluči - dodao je.

Komentarišući tu prvu prijateljski utakmicu u Antaliji sa Arkom, rekao je da je sudijski kriterijum u Turskoj dosta čudan i da se mnogi treneri žali na to.

- Moramo da razumijemo i njih, igrači koji su na pripremama željni su dokazivanja i da se nametnu šefu struke. Otuda nervoza i agresivnost - rekao je Pankov.

On navodi da nije opterećen golovima ali da nema defanzivca koji ne voli da ih daje.

- Ljepše se i ispunjenije osjećaš, na njih gledam kao na nagradu za trud i rad - rekao je Pankov.

Na pitanje koji su mu golovi najdraži, kaže da bi bilo nepošteno da izdvoji utakmicu s Kopenhagenom u odnosu na onu protiv Јang bojsa, jer su obje jako bitne.

- U Danskoj nam je pao teret, znali smo da ćemo barem igrati Ligu Evrope - dodao je on.

O 11 bodova prednosti u domaćem šampionatu kaže da će prva četiri proljećna kola biti prekretnica.

- Već tada možemo da dođemo do toga da kažemo da smo prvaci - rekao je Pankov.

Kada su u pitanju utisci o radu sa novim trenerom Stankovićem, Pankov ističe da je unio puno novina.

- Oduševljen sam njegovim stručnim štabom i zahtjevima. Nema šta, vidi se da je bio ozbiljan dasa i fudbaler - rekao je on i dodaje da igračima prijaju Stankovićeva priča i rad.

- Razgovara i sa najstarijima i najmlađima, svima posvećuje pažnju - naveo je Pankov koji na pitanje da li je imao Stankovićev poster kao klinac kaže - lagao bih da kažem da jesam.

- Cijenio sam ga. Јedan je od rijetkih koji je na istom nivou igrao i za reprezentaciju i klub - kazao je Pankov i dodao da mu je Brazilac Ronaldo bio omiljeni igrač i da je imao njegov poster, dok je to sada Virdžil Van Dajk bez premca.

Zvezdin defanzivac je na kraju rekao da ga je pogibija Kobija Brajanta pogodila lično, kao da je izgubio nekog vrlo bliskog.

- Među 10 najvećih sporista svih vremena je. ... Ne bi bilo glupo da se u svakoj državi zbog toga proglasi dan žalosti. Bili smo u šoku, nismo mogli da vjerujemo. Svi pratimo košarku, ko ne zna ko je bio Crna Mamba, glupo je trošiti riječi. Tek ćemo postazi svjesni kroz nekoliko godina ko je bio, kakva je košarkaška veličina bio - istakao je Pankov.