X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
28/01/2020 |  14:08 ⇒ 14:09 | Izvor: TANЈUG

Koeljo: Kobi je bio čovjek veći od života

Tragično preminuli bivši košarkaški as Kobi Brajant i brazilski pisac Paulo Koeljo radili su na zajedničkoj knjizi za djecu, ali je autor „Alhemičara“ izbrisao nacrt knjige poslije Brajantove pogibije u helikopterskoj nesreći.
Paolo Koeljo (Foto: paulocoellio.com) -
Paolo Koeljo (Foto: paulocoellio.com)

Paulo Koeljo je rekao agenciji AP da su on i Brajant razgovore o zajedničkoj knjizi za djecu počeli 2016. godine, kada se košarkaš Lejkersa i petostruki osvajač titule šampiona NBA oprostio od svoje dvadesetogodišnje karijere, a da su knjigu počeli da pišu prije nekoliko mjeseci.

Odmah pošto je čuo za Brajantovu smrt, Koeljo je saopštio da će izbrisati nacrt knjige, jer ne želi da je završi bez njega.

- Izbrisao sam nacrt jer nisam vidio nikakav smisao u objavljivanju knjige bez njega. To ne bi ništa relevatno značilo ni za njega ni za njegovu porodicu - rekao je Koeljo u telefonskom razgovoru za AP iz svog doma u Ženevi.

Poznati pisac, čije su knjige prodate u desetinama miliona primjeraka širom svijeta, rekao je da je ideja knjige bila kako inspirisati djecu iz ugroženih porodica, djecu iz nižih slojeva društva, da se kroz sport izbore za svoje mjestu u svijetu.

- To ne znači da će me to spriječiti da jednog dana pišem o stvarima koje sam naučio od Kobija i o tome kako je on bio čovjek veći od života - istakao je brazilski pisac, dodavši da, međutim „knjiga za djecu više nema smisla“.

Brajantov "Granity Studios" objavio je romane za srednjoškolce i mlade, a 2018. godine i njegovu autobiografiju Mentalitet Mambe: Kako igram (The Mamba Mentality: How I Play).