X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
28/01/2020 |  14:09 | Izvor: RTRS

Sberbank i ove godine proglašen ruskim najvrijednijim brendom na svijetu

Prema međunarodnoj agenciji Brand Finance Sberbank je i dalje najvrijedniji ruski brend. Vrijednost Sberbanke brenda iznosi 13.233 milijarde USD, što je više od 870 miliona USD u odnosu na 2019. godinu.
Sber banka - Foto: RTRS
Sber bankaFoto: RTRS

Od 2014. godine Sberbank bilježi stalni rast vrijednosti svog brenda. Tokom prošle godine pomjerio se za dvije pozicije i tako zauzeo 139. mjesto.

Banka je takođe zadržala svoj elitni AAA + rejting kao bankarski brend.

Samo desetak brendova u okviru Global 500 dostiglo je elitni rejting AAA + ove godine.

- Sberbank znači povjerenje u Rusiji. To mnogo govori o njenom uspjehu u Brand Finance Sberbank 500 i ove godine. Sberbank se ponovo istakla kao stabilan brend na koji se oslanjaju milioni građana Rusije. Strateško kretanje od tradicionalnih finansija prema drugim aspektima života klijenata, naročito u digitalnom prostoru, otvorilo je put Sberbank brendu kao najpouzdanijem brendu u Rusiji - izjavio je David Haigh, generalni direktor Međunarodne agencije Brand Finance.

Brand Finance Sberbank je vodeća svjetska nezavisna agencija za procjenu i strategiju brenda sa kancelarijama u preko 20 zemalja.

Ovaj brend premošćuje jaz između marketinga i finansija kvalitativnom procjenom finansijske vrijednosti brenda.

Oslanjajući se na stručnost u strategiji, brendiranju, istraživanju tržišta, vizuelnog identiteta, finansija, poreza i intelektualnog vlasništva, Brand Finance Sberbank pomaže vlasnicima brendova i investitorima da donesu ispravne odluke za maksimiziranje vrijednosti brenda i poslovanja.