latinica  ћирилица
28/01/2020 |  15:09 | Autor: SRNA

Besplatna pravna pomoć za diskriminisane Srbe

Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori saopštio je da će, zbog brojnih slučajeva diskriminacije, preko angažovanih advokatskih kancelarija pružati besplatnu pravnu zaštitu i profesionalno zastupanje za građane srpske nacionalnosti u Crnoj Gori.

Osim pružanja pravne zaštite pojedincima, Srpski nacionalni savjet će kroz pravnu pomoć pružati pravnu i pravno-tehničku pomoć nosiocima aktivnosti koje doprinose afirmaciji nacionalnih vrijednosti u Crnoj Gori.

- Srpski nacionalni savjet će pravnu zaštitu obavljati zastupanjem i pružanjem pravnih savjeta u slučaju povrede ljudskih prava i sloboda sa elementima diskriminacije, što se posebno odnosi na učestalost hapšenja i privođenja građana srpske nacionalnosti koji na nenasilan način iskazuju proteste povodom usvajanja neprihvatljivog Zakona o slobodi vjeroispovijesti - saopšteno je iz Savjeta.

Savjet će zahtjeve za besplatnu pravnu zaštitu primati svakog radnog dana od 9.00 do 12.00 časova u kancelarijama u Ulici Vuka Karadžića broj 11 u Podgorici.

Kontakt telefon Srpskog nacionalnog savjeta je +38220244661, a imejl adresa srpskisavjet03@gmail.com.