latinica  ћирилица
29/01/2020 |  07:38 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Pojačane mjere bezbjednosti povodom posjete Vučića (FOTO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska uprava Mrkonjić Grad povodom današnje posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ovoj opštini preduzima pojačane mjere bezbjednosti s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.
Policija Srpske - Foto: ilustracija
Policija SrpskeFoto: ilustracija

Građanima koji budu prisustvovali Vučićevoj posjeti opštini Mrkonjić Grad savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Građanima se savjetuje i da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, kao i da svakako uz sebe imaju neki od identifikacionih dokumenata.

MUP Republike Srpske podsjeća predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je danas radi bezbjednosti učesnika na području Mrkonjić Grada zabranjena upotreba dronova.

Predstavnici medijskih kuća dužni su da nose jasno istaknute akreditacije, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Mrkonjić Grad danas je na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju radi preduzimanja mjera povodom Vučićeve posjete ovoj opštini.

Naredbu o zabrani, koja će biti na snazi od 0.00 do 24.00 časa, izdao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Ministarstvo, policijske uprave i policijske stanice za danas ne izdaju odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.