latinica  ћирилица
29/01/2020 |  10:00 | Autor: sputniknews.com

Učiteljica iz Bara na meti zbog crtanja trobojke na času (FOTO)

Direktorica OŠ Јugoslavija u Baru Biljana Vukmanović rekla je za Portal RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.
Zastava Srbije (foto:crveneberetke.com) -
Zastava Srbije (foto:crveneberetke.com)

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

- U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već prijatno i bezbjedno mjesto za sve đake - kazala je Vukmanovicćeva za portal Јavnog servisa.

Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da “profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja“.

- Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Јugoslavija kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi - kazala je direktorica OŠ Јugoslavija.