latinica  ћирилица
29/01/2020 |  13:59 ⇒ 14:07 | Autor: B92

Spektakularni Tim eliminisao Nadala!

Dominik Tim savladao je Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima (7:6, 7:6, 4:6, 7:6) i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Austrijskom teniseru, finalisti Rolan Garosa u prethodne dvije godine, ovo je najbolji plasman u Melburnu u karijeri.

Tim je upravo od današnjeg rivala gubio u Parizu, ali je sada, u njihovom 14. međusobnom duelu, uspio da mu se osveti i zakaže meč protiv Aleksandra Zvereva.

Obojica igrača su na startu seta bili sigurni u svojim servis gemovima, da bi u trećem prvu brejk priliku propustio Tim.

Nadal je servisom i sjajnim forhendima uspio da "preživi" u tom gemu, da bi i sam u osmom došao do svoje tri šanse. Uslijedio je odličan lod, kojim je Španac "probio" Austrijanca na mreži i došao na korak do prvog seta.

Tim nije želio da se preda i zahvaljujući razornim jednoručnim bekhendima uzvrati ribrejkom i uvede prvi deo igre u taj-brejk.

U odlučujućem gemu Tim je nastavio sa dobrom igrom i sa dva mini-brejka poveo u setovima, 7:6(3).

Drugi set bio je repriza prvog. Obojica tenisera su razmijenili brejkove, pa je odluka o pobjedniku ovog dijela igre pala u taj-brejku.

U njemu je ponovo bolji bio Tim, koji je uz malo sreće i oscilacija osvojio sa 7:6(4).

Treći set bio je manje uzbudljiv od prethodna dva. Igrači su bili sigurni na svojim servisima, međutim, prvi je poklekao Austrijanac.

Nadal je "brejknuo" Tima u desetom gemu, tako da mesta za popravku nije bilo, 4:6.