latinica  ћирилица
29/01/2020 |  14:36 ⇒ 30/01/2020 | 08:35 | Autor: RTRS

Besplatna pravna pomoć Srbima iz FBiH - kontakt telefoni

Izbjegla i raseljena lica koja imaju imovinu u Federaciji BiH mogu da se jave u neku od kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.
Srpska imovina - Foto: RTRS
Srpska imovinaFoto: RTRS

Većina Srba, koji su prije rata živjeli u Federaciji, nemaju dovoljno informacija o procesu harmonizacije zemljišnjih knjiga, zbog čega su mnogi već ostali bez svoje imovine. Pozivi za knjiženje objavljuju se isključivo u Službenom glasniku i jednom dnevnom listu, a svima koji se ne jave u roku od 60 dana, imovina se oduzima i knjiži na Federaciju BiH, bez vlasnika.

S toga je Vlada Srpske dala saglasnost za zaključivanje Protokola o saradnji između Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za 2019. godinu, kojim je regulisano pružanje stručne pomoći izbjeglim i raseljenim licima u postupku uspostave ili zamjene zemljišne knjige na teritoriji Federacije BiH.

Tako se svi građani mogu javiti u neku od kancelarija u okviru područnih jedinica RUGIPP-a u Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Novom Sarajevu, Mrkonjić Gradu i Nevesinju.

Objavljujemo i brojeve telefona kancelarija: