latinica  ћирилица
29/01/2020 |  15:20 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Paroh Krulj: Svetinje nisu mjesta za političke obračune

Mostarski paroh Radivoje Krulj izjavio je da svetinje nisu mjesta za političke obračune i da potpisuje svaku riječ koju je izgovorila igumanija Petropavlovog manastira u Trebinju Pavla o ponašanju poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića u Duhovnom centru u Mrkonjićima.
Mostarski paroh Radivoje Krulj - Foto: RTRS
Mostarski paroh Radivoje KruljFoto: RTRS

- Sve što je rekla igumanija Pavla potpisujem i slažem se. Kada ulazimo u svetinje moramo znati kako se ponašati, to je elementarna hrišćanska etika - rekao je Srni Krulj koji je arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog.

I u Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj su naveli da su saglasni sa stavom igumanije Petropavlovog manastira u Trebinju koja je bila na mjestu događaja.

Igumanija Pavla poručila je juče Vukanoviću u Mrkonjićima da prije nego što postavi neko pitanje treba da zna da se nalazi na svetom mjestu i da se tako prema njemu i odnosi.

- U ovom duhovnom centru u Mrkonjićima gdje je rođen Sveti Vasilije Ostroški morate da vodite računa o tome kakva pitanja postavljate. Pitanja koja su iz domena politike ili nekih drugih stvari postavljajte na nekom drugom mjestu. Ovo je velika svetinja i tako se prema njoj treba i odnositi - rekla je igumanija Pavla.

Igumanija je rekla da za sva pitanja ima mjesta, ali se zna gdje se ona postavljaju.

- Ovo mjesto nije za to i takva pitanja se ovdje ne postavljaju - naglasila je igumanija Petropavlovog manastira.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović juče je svojim pitanjima neprimjerenim svetom mjestu na kojem se nalazio pokušao da isprovocira premijera Republike Srpske Radovana Viškovića prilikom posjete Mrkonjićima, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog i lokaciji gdje se gradi pravoslavni duhovni centar.