latinica  ћирилица
29/01/2020 |  19:35 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Prnjavorski "Standard" u novom zamahu - posao za još 100 radnika

Fabrika namještaja "Standard" iz Prnjavora, uz 290 zaposlenih, do polovine godine planira da primi još 100 radnika. Planiraju povećanje proizvodnje za 30 odsto.

Sve što proizvedu izvoze za švedsku "Ikeu". Police, stolići, cipelari, trpezarijski stolovi, samo su dio proizvodnog programa.

Uvode novi proizvod, kafe sto, a za ostvarenje tog plana namjeravaju da zaposle najmanje 100 radnika.

- Imamo nevjerovatno velike narudžbe. Јako smo srećni da je to tako i vidimo tu veliku priliku da investicije koje smo prošle godine uložili u lakiranje i prostorije skladištenja,  maksimalno iskoristimo - kaže Edin Dacić, predsjednik Skupštine Fabrike namještaja "Standard" Prnjavor.

Plan je da dnevno proizvedu 500 kafe stolova, što je više od 100.000 godišnje.

- Јoš nijedan proizvod nije došao ovdje a da nije savladan pa ne sumnjamo da ćemo savladati i ovaj novi proizvod koji čini između 25 i 30 odsto ukupne naše proizvodnje. To je stvarno proizvod od koga mi mnogo očekujemo - ističe tehnički direktor Dragoljub Todorić.

Šansa za posao otvara se i stručnima, ali i onima koji bi da se obuče za rad na mašinama. Zaposleni su zadovoljni.

- Nije teško, radim već šest godina. Rukovodilac sam  jedne linije. Uslovi su nam dobri, plate redovne i sve je u redu - navodi radnik Radenko Aničić.

Fabrika 20 godina sarađuje sa Ieom. Uloženo je 11 miliona evra, a u protekle tri godine u nabavku opreme oko šest miliona maraka.

- Firma je u prethodnoj godini uložila 1,1 milion maraka, u opremu, različite mašine i nova skladišta. Firma redovno ulaže svake godine u obuku i edukaciju kadrova - dodala je Aleksandra Repić, rukovodilac za zaštitu životne sredine i ISO stanrade.

Prošle godine proizveli su namještaj vrijedan 24 miliona maraka, a plan za ovu godinu je 30 miliona.

Najboljeg radnika i ove godine nagradiće novim automobilom, što je jedan od načina motivisanja zaposlenih.