latinica  ћирилица
29/01/2020 |  20:16 ⇒ 20:27 | Autor: TANЈUG

Dačić: Za bračni par u Indiji sutra rezultati, supruga Srpkinja

Bračni par, za koji su mediji prenijeli da se nalazi u karantinu od juče u gradu Goi u Indiji, zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, sami su dali krv i bris iz grla na analizu jer se suprug požalio na bolove u grlu, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić precizirajući da je supruga državljanka Srbije, dok je muž Indijac.
Ivica Dačić (Foto: rs-lat.sputniknews.com) -
Ivica Dačić (Foto: rs-lat.sputniknews.com)

Dačić je, u izjavi na prijemu povodom predstojeće ministarske konferencije "Od Soluna do Zagreba", ispričao da je riječ o bračnom paru koji radi u školi u blizini Šangaja, a trenutno se nalazi na odmoru u Indiji.

- Suprug, koji je Indijac, se požalio na bolove u grlu i sam se prijavio da provjeri da nije slučajno zaražen tim virusom i sutra će biti poznati rezultati. Naša državljanka nema nikakve simptome, ali je i ona dala krv na analizu i bris iz grla imajući u vidu da je bila zajedno sa suprugom - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je pozvao sve medije da ubuduće bolje prenose informacije jer, kako kaže, u tom slučaju, kao ni u slučaju ostalih za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom u Indiji, indijski mediji nisu dobro prevedeni.

- Drugi slučaj nisu u pitanju Srbi, to su Indijci, ali pošto je tekst bio o svim slučajevima, to je neko preveo da su svi Srbi - naveo je Dačić.

Dodao je da je u utorak naveče stigao u Beograd prvi student iz Vuhana, mjesta u kojem je epidemija koronavirusa i to preko Moskve, a tako što je Ministarstvo spoljnih poslova platilo kartu.

Šef srpske diplomatije kaže da je taj student pregledan i da nema simptome za sada i dodaje da je dalje sve u nadležnosti zdravstvenih vlasti u Srbiji.

Kada su u pitanju još troje koji su tražili evakuaciju iz Vuhana, Dačić kaže da je iz Vuhana trenutno nemoguće izaći.

Međutim, kako navodi, Ministarstvo preduzima sve mjere kako bi uz neku drugu zemlju, koja evakuiše svoje građane, njih trojicu evakuisali.

- Ali, za sada to još niko nije uradio - kaže Dačić i dodaje da je o zajedničkoj evakuaciji razgovarano sa Francuzima, Nijemcima, Italijanima i drugima.

Dodaje da treba imati u vidu da su tu sada posebne mjere i zdravstvene zaštite i sve ostalo.

- U Vuhanu je bilo pet naših državljana, jedan se vratio, troje čeka da se vidi kojim će se avionom vratiti i peti državljanin je riješio da ostane dolje - zaključio je Dačić.

Povezane vijesti:

Prvi Srbin sa simptomima koronavirusa u karantinu u Indiji