latinica  ћирилица
03/02/2020 |  19:28 ⇒ 19:57 | Autor: SRNA

Dodik: Nema podrške za kadrove koji rade protiv interesa SNSD-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da podršku njegove stranke ne mogu dobiti ljudi koji rade direktno protiv interesa SNSD-a.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je rekao da je iz medija čuo da će mu opštinski odbori SNSD-a u Federaciji BiH uputiti molbu da spriječi imenovanje kadra DNS-a na mjesto direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

- Lenjin je govorio da se sva suština politike svodi na kadrovsku politiku. A ovi kod nas to shvataju daleko više nego što je Lenjin govorio i sve se svodi na to ko će šta biti. Nije problem da bude kandidat DNS-a - rekao je Dodik, ističući da nema podrške SNSD-a ukoliko se radi protiv interesa ove stranke.

Dodik je poručio da će u FBiH morati da povedu računa o tome da se autentičniji predstavnici naroda biraju na važna mjesta, pojašnjavajući da SNSD uz Liberalnu partiju iz Goražda pokušava da aplicira za kandidata za potpredsjednika FBiH.

- To bi jedino bila kvalitetna promjena. U FBiH moraju da povedu računa da se najautentičniji predstavnici naroda biraju na važna mjesta i to je tek data mogućnost da se stabilizuju prilike i ojača povjerenja - rekao je on.

Opštinski odbori SNSD-a u Federaciji BiH najavili su juče da će uputiti molbu predsjedniku ove partije Dodiku da spriječi imenovanje kadra DNS-a na mjesto direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

U dopisu se navodi da u situaciji u kojoj je i mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara pripalo DNS-u, strukture SNSD-a trpe ogromne pritiske na rad dok odbori DNS-a bivaju osnaženi imenovanjem njihovog kadra na ove funkcije.