latinica  ћирилица
06/02/2020 |  14:04 | Autor: SRNA

Troje uhapšeno zbog prebacivanja migranata iz Bihaća u Kozarsku Dubicu

Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su tri lica koja su kao organizovana grupa u više navrata izvršila ilegalan transport i krijumčarenje migranata sa područja Bihaća u Kozarsku Dubicu.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

U policijskoj akciji sprečavanja krijumčarenja migranata kodnog naziva "Egipat" uhapšena su lica čiji su inicijali A.B. iz Bosanskog Petrovca, A.D. iz Bihaća i državljanin Egipta A.G. sa privremenim boravkom u Bihaću, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Tokom noći u utorak 4. februara na području Donje Gradine pronađeno je 15 državljana Egipta koje je lice A.B. vozilom "mercedes vito" dan ranije oko 19.00 časova dovezlo iz Bihaća.

Kontrolom vozila pronađeni su gumeni čamac sa pripadajućom opremom i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U Bihaću je izvršen pretres prostorija koje privremeno koristi lice A.G. gdje su, takođe, pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH naložio je da se protiv lica A.B. i A.D. ovom tužilaštvu u redovnoj proceduri podnese izvještaj za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi sa krijumčarenjem ljudi, dok je A.G. uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu juče predato u nadležnost Tužilaštva BiH.

Akciju "Egipat" na području Kozarske Dubice realizovali su policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i drogu Policijske uprave Prijedor i Policijske stanice Kozarska Dubica u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet u periodu od 31. januara do 4. februara.